Novetats maig 2014

Portada_para_medios_WITCH_2-abf95

W.I.T.C.H. (Conspiración Terrorista Internacional de las Mujeres del Infierno)

Pamflets repartits enmig d’una desfilada: «Nosaltres, germanes bruixotes de l’únic i veritable subsòl, anunciem la nostra presència i comencem el nostre encanteri». Boicots i accions de carrer, manifestacions i ocupacions: «Som bruixotes, som dones. Som alliberament. Som nosaltres. W.I.T.C.H. és també una estratègia, un mitjà de subversió: la bruixeria».

Sota les sigles de W.I.T.C.H. (Nova York, 1968-1970) s’amagava una sorprenent guerrilla feminista, precursora de les Guerrilla Girls o Femen, les armes de la qual eren els conjurs i encanteris màgics, l’art feminista i l’acció directa. La seva activitat va ser frenètica, escandalosa i prodigiosa. Molt ràpid, l’estètica i l’estil d’aquell grup de bruixes urbanes, de guerrilleres sense escombra, va prendre la metxa en diferents ciutats americanes: es van crear cèl·lules feministes que van recollir aquell missatge.

Les seves sigles van ser canviant de mans. Les bruixes estaven pertot arreu. Citades com un dels més fascinants exemples de l’activisme dels seixanta, el grup va passar a registrar-se amb lletres d’or en la història del feminisme radical, encara que també representaven alguna cosa temible, salvatge i gairebé innombrable.

delamor

Del amor al amor. Derivas sobre amor, sexo y libertad en las relaciones humanas

Després de gairebé 4 anys de funcionament del blog ‘Antes muerta que sumisa’ tenim el plaer i l’alegria de presentar el llibre de l’amor a l’amor. Són alguns dels textos i poemes de Sandra Rojas, Bibiana Hirukote, Mila Habitis, Gna Marada, Amanda Mar i H.R.Herzen publicats en el blog i seleccionats per encaixar en el paper amb les belles il·lustracions de Joan Turu.

Es tracta d’una altra aposta per promoure per tots els mitjans el debat i la reflexió entorn de l’amor, el sexe i la llibertat en les relacions humanes. Està dedicat a les heretges a tot sistema que desitgen volar en rajada i per els qui alimenten esperits lliures i sumen com a modus vivendi.

Esperem que totes les persones i col·lectius que comparteixin el missatge ho difonguin entre els seus contactes perquè el teixit amorós creixi i s’enforteixi.

 

perspectivas

Perspectivas antidesarrollistas

En aquest llibre s’agrupen textos produïts per Miquel Amorós entre maig de 2009 i desembre de 2010, juntament amb alguns anteriors que els han servit de preàmbul, resultat tots ells del treball d’agitació al que des de fa anys es ve dedicant el seu autor.

La crítica antidesenvolupista no arriba com una novetat empaquetada i a la disposició de qui vulgui usar-la. Resumeix i abasta tots els elements crítics anteriors, però no és un fenomen intel·lectual, una teoria especulativa fruit de ments privilegiades disposades a llargues jornades d’estudi i meditació. És una reflexió d’una experiència de lluita i d’una pràctica quotidiana. Està present una mica a tot arreu, d’una forma o una altra, com a intuïció o com a hàbit, com a mentalitat o com a convicció. Neix de la pràctica i torna sempre a ella. No es queda en llibres, articles, cercles, d’assabentats o torres d’ivori; és fruit tant del debat, com de la baralla. En una paraula: és filla de l’acció, aquest és el seu mitjà i no pot sobreviure fora d’ell.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *