Novetats novembre

Després de la II Mostra del Llibre reposem títols esgotats com Cádaver a la intemperie de García Olivo,Comunidades sin Estado en la montaña Vasca d’Itziar Madina, Anarquismo social o anarquismo personalde Murray Bookchin oLa conquista del pan de Piotr Kropotkin, a més d’ampliar el catàleg amb les següents novetats:

 

ecoportada21

“Encenent la flama de l’ecologisme revolucionari” d’ A.A.V.V. (ed. Encenent paraules)

L‘ecologisme revolucionari rebutja la idea de que l’ésser humà és el centre de l’univers , i en el seu lloc hi situa la natura. Accepta que la Terra no ens pertany sinó que som una part de la mateixa, una espècie més d’entre les moltes que habiten el planeta, ni superior ni inferior a les altres. El moviment ecologista revolucionari accepta per defensar la Terra un ventall d’estratègies que no necessàriament tenen perquè ser acceptades en l’àmbit legal, ja que considera que les lleis estan de part dels destructors de la Terra i dels explotadors dels seus habitants. “Encenent la flama de l’ecologisme revolucionari” profunditza tant en les bases teòriques com en la pràctica d’aquesta lluita.

 

revolucioncomoespectaculo

Venezuela, la revolución como espectáculo” de Rafael Uzcátegui. (ed. La Malatesta)

Aquest llibre ofereix una recerca de 10 anys sobre la política energètica, la vida quotidiana i els moviments socials en aquest país llatinoamericà sota el govern del president Hugo Chávez i el seu projecte denominat com “bolivarià”. Lluny tant de les mitificacions d’esquerra com de les crítiques liberals dels principals partits polítics opositors, el text ofereix una detallada i rigorosa sistematització de fets i xifres que fan més complexa la maniquea visió que ha imperat sobre aquest país llatinoamericà, registrant testimoniatges de diferents lluites de base que sostenen que al país amb les reserves de petroli més grans de la regió, i una cultura política caudillesca i populista, és poc el que ha canviat. Aquest llibre és una apassionant mescla d’anàlisi sociològica, periodisme i cròniques en primera persona, realitzades per un activista llibertari que ha acompanyat, des d’endins, als principals moviments socials autònoms del seu país, l’argumentació del qual influirà en el que vostè pensava sobre Veneçuela.

 

elanarquismoanarres

El anarquismo” de Daniel Guérin (ed. Utopía Libertaria)

El ressorgiment de la crítica a tots els sistemes de representació, la comprensió que es pot realitzar un canvi social sense prendre el poder està, lenta però progressivament, guanyant espai tant en sectors intel·lectuals sense antecedents llibertaris, com entre els grups organitzats de desocupats considerats radicalitzats, que no lluiten per -i no volen- ser inclosos de nou en el sistema. No pretenen tornar a ser explotats, sinó que volen construir una sociabilitat alternativa, un món nou. Molt pocs d’ells coneixen els seus antecedents anarquistes.

 

AmorLibre

El amor libre. Eros y la anarquía” de Osvaldo Baigorria (ed. Utopía Libertaria)

L’amor que aquí es diu lliure qüestiona la doble moral, la hipocresia, el cinisme. En aquesta selecció d’articles escrits per militants anarquistes en publicacions de finalització del segle XIX i principis del XX, al costat d’altres textos d’origen contracultural i sensibilitat llibertària, es defineix a l’amor com un gest que trenca les regles socials i econòmiques. I es presenten arguments i discussions sobre el desig, la possessió, la gelosia, les comunitats afectives i altres formes de relacionar-se exercint el dret de voler a dos o més éssers en forma simultània.

 

abolicion“La abolición del Estado” de Wayne Price (ed. Utopía Libertaria)

El creixement de l’anarquisme i del marxisme llibertari en les últimes dècades, va fer ressorgir el tema de l’abolició de l’Estat. Què implica posar-li fi a l’Estat?, com pot aconseguir-se?. Si l’Estat és superat, què el pot reemplaçar?, algunes de les funcions que tenia l’Estat haurien de seguir existint encara després de la seva abolició?, és necessari que hi hagi una institució transitòria entre l’Estat burgès i una societat sense Estat?, com es relaciona aquest objectiu amb les experiències revolucionàries del passat?

 

Coberta1-580x409

“Aürt. Reflexions col·lectives per a l’extensió del conflicte social”

Des d’una perspectiva humil, però sense retallar el nostre discurs, analitzem temes sobre la conflictivitat social a la ciutat de València i la seua versemblant condició d’espectacle. Desenvolupem unes reflexions que ens ajuden a mitigar la inèrcia front a moviments populistes o de caire reformista. Tenint molt present el context actual, ens fixem també en quina és la situació d’un subjecte revolucionari que ha de fer front a tot un seguit d’impediments per arribar a tindre un pensament i una pràctica vertaderament crítiques.

 

Salut i bona lectura!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *